Egyéb

A váltás néha kincseket ér

Mi egy kis cégként kezdtük a tevékenységünket, faipari termékeket gyártunk. Három alkalmazottal és öt géppel, közel tíz évvel ezelőtt kezdtük meg működésünket. Nyilván akkoriban nagyon nagy dolognak számított, hogy valaki a saját lábára tud állni, saját céget tud alapítani, mert ez tényleg csak azoknak volt elérhető, akik vagy nagyon jó hátszéllel rendelkeztek, vagy gazdag családból származtak és a szülők tudták finanszírozni a tevékenység megkezdését.

Én elmondhatom, hogy mindenünket egy lapra tettük fel, mert az örökölt pénzünket, és hitelt is beleforgattunk abba, hogy létre tudjuk hozni ezt a kis birodalmat, ami ma már egy csarnoknyi középvállalattá nőtte ki magát, közel ötven munkavállalóval.

Egy pár éve leváltottunk pár külső szolgáltatót, és köztük volt a tűz- és munkavédelem terület is, mert nem igazán láttuk, hogy ezzel a megnövekedett feladatkörrel a régi vállalkozó boldogulni tud. Próbáltunk előtte kérni tőle, jeleztük neki, hogy nem lesz már elég ehhez a termeléshez és működési nagysághoz az eddig nyújtott szolgáltatása, de sajnos nem tudta megugrani a feladatot, pedig nem szerettünk volna megválni tőle. De az teljesen egyértelmű, hogy ha nálunk valahol tűz üt ki, az egész cég működését veszélyeztető veszteség alakulhat ki, nem beszélve arról, hogy emberéleteket követelhet. Felvettük tehát a kapcsolatot az egyik ismerős által ajánlott TSR csapatával.

Hatalmas öröm ezzel a kis csapattal együtt dolgozni. Nagyon profik, gyorsan és nagyon hatékonyan dolgoznak. Amikor megkötöttük a szerződést, már másnap megérkezett a tűzvédelmi szakértő, és elkezdte a munkát a vállalatnál. Ma már ott tartunk, hogy teljesen nyugodtan hajtjuk le éjszaka a fejünk, mert tudjuk, hogy ha probléma is alakulna ki, a kiépített rendszer, és a felkészített munkavállalók együtt, közösen pillanatok alatt meg fogják tudni oldani a helyzetet úgy, hogy biztosan keletkezik kár, de nem akkora, ami összedöntheti a vállalat működését, és biztosan nem veszélyeztet majd emberi életet. Ez nekünk egy hatalmas segítséget jelent.

szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?