Egyéb

Olcsó telefont olcsón érdemes javíttatni

Pár éve megjelentek nálunk is a piacon az olcsóbb árkategóriás kártyafüggetlen mobiltelefonok, amik között élen jár a Xiaomi márka a maga pár tízezres, de parádésan működő készülékeivel. A legtöbb vásárló személyes, korábbi tapasztalatai alapján a nagyobb márkák évek óta azt a tendenciát követik, hogy az alacsonyabb árkategóriájú telefonjaikat pár éves rendes működésre gyártják, ami azt jelenti, hogy két és fél év után új telefon után kell néznie a felhasználónak.

Ezek az alacsonyabb árkategóriájú telefonok a márkajelzés miatt még így is drágábbak, mint a Xiaomi márkájú telefonok, tehát nem csoda, ha a vásárlók szívesebben választják az alacsonyabb árkategóriát. Így aki eleve pár évente szeret telefont váltani, kevesebbet költ egy adott modellre. Emellett érdemes a telefon árán felül a telefon javítási költségeit beszámítani a kiadások közé. Minél márkásabb egy telefon, annál költségesebb a javítása, és valljuk be, egy két éves telefon élettartam alatt legalább egyszer szervizbe kell vinni a készüléket.

Szerencsére manapság sok helyen találni független Xiaomi szervizeket, így az olcsó telefont olcsón meg is lehet javítani, ha bármi baja lenne. Ezek az alacsonyabb árkategóriás telefonok ráadásul nagyon nagy részben ugyanazt tudják, mint drágább testvéreik, android rendszerrel működnek, tehát használatukban semmi szokatlan vagy új nincs a többi márkához képest. Előnyeik közé tartozik, hogy sokféle színben kaphatók és elegáns kiegészítői a mindennapoknak is.

szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?