Egyéb

Az új generáció a minimalizmust választja

A világban rengetegen inkább a minimalizmus irányába fordulnak, ami egyáltalán nem haszontalan egy olyan fogyasztói világban, amiben jó ideje létezünk. A tárgyak cél és valódi használat nélküli birtoklásának vágya teljesen általánossá vált világszerte. Pedig lehetne egy kis tudatosságot és praktikusságra való törekvést is belenevelni a fogyasztókba.

A fiatalabb generációk úgy tűnik fogékonyabbak ezekre a megoldásokra, ráadásul a praktikum mellett a dizájn, az ízléses és fenntartható kivitelezés sem utolsó szempont náluk a vásárlásnál. Ha visszamegyünk pár évtizedet az időben, látjuk magunk előtt a szüleink, nagyszüleink háztartási kisgépek és egyéb kellékek garmadát a spájzban, ahogy egyre csak tornyosulnak haszontalanul, mert leginkább mindegyikből van legalább két darab.

Ez a tendencia sajnos részben folytatódott, részben a fiatalok már megtörték a jeget. A minimalista irányok mentén választó réteget igyekszik megfogni az applewatchshop.hu is a letisztult és megfelelő funkciókkal ellátott  Apple Watch kiegészítőkkel. A termékek között a 2in1 és 3in1 vezeték nélküli töltőállványok igazán remek példái az okos és minimalista tervezésnek, ugyanis egy tárolón elfér akár három Apple termék, ráadásul a funkciók is ötvözve vannak, a töltés és a tárolás mostantól együtt jár. Az egyik modell ráadásul bambuszból készített verzióban is kapható, így már a fenntarthatóság is a szempontok közé kerül.

Ne feledjük a minimalizmus egyik fő nyomvonalát: nem a vásárlásról kell lemondani, hanem olyan vásárlásra kell törekedni, ami tudatos, megfontolt és valós igényekre, funkciókra épül.

szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?