Egyéb

Mit adjak a nagyinak ajándékba?

Azok a drága jó nagymamák! Sokszor ők azok, akik életünk kezdete óta ott vannak a kiságy mellett és  segítenek bármiben a szülőknek, kisütnek egy hadseregre való rántott húst, hetekig vigyáznak ránk nyári szünetben és mégis annyira keveset tudunk róluk, mert mindig valamivel el vannak foglalva. Persze van az úgy, hogy mi lettünk hirtelen túl elfoglaltak és nincs nagyon idő elutazni a nagyihoz..Ráadásul a nagymamák nem is mindig szeretnek eljárni ide-oda, van, aki elvan az otthoni programjaival. De mi is az aminek a nagyi igazán örülne? Ha van lehetőséged, lepd meg idős rokonodat egy közös programmal. Mutatjuk, mi az amivel érdemes próbálkozni.

  • Vidd el egy jó kis nosztalgikus operettre vagy ha bevállalósabb vagy, egy operára. Válasszátok ki együtt a darabot, így biztosan nem fog csalódni és legközelebb is vágyni fog egy kis kimozdulásra.
  • Ha nagyon hajthatatlan és nem menne sehova, szervezz otthoni programot vele: tanulj el tőle valamit, amit nagyon profi módon tud: zserbókészítés, varrás, csipkeverés és még ki tudja milyen egyéb tevékenységekben van a nagyinak szuperereje!
  • Vidd el egy budapesti szépségszalonba és szépüljetek meg együtt! Lehet, hogy a jól bejáratott fodrászát nem fogja megcsalni, de bármilyen egyéb kezelésre, pedikűrre, manikűrre, masszázsra vevő lesz biztosan.
  • Nézzétek meg kedvenc a régi klasszikus filmeket együtt, amiket fiatalkorában nagyon szeretett.
  • Kirándulj vele együtt egy szép helyen, ahol már járt és visszavágyik, vagy egy teljesen új vidéken. Ha idősebb vagy nem tud nagy távolságokat megtenni, sétálgassatok csak a környéken és kávézzatok vagy egyetek egy jó fagyit.

Bármilyen programot is választ, örülj neki és ne erőltess rá olyat, amit nagyon nem szeretne. A lényeg úgyis az, hogy egy kicsit együtt légy vele, beszélgessetek, legjobb esetben a négy falon kívül. Jót fog tenni neki, ha kizökkented a megszokott hétköznapokból, a fiatalos lendületed és bátorságod egy kicsit úgyis rá fog ragadni, ha jólesik neki.

szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?