Egyéb

KRESSZ a munka világában

Felkelünk, megmossuk az arcunkat, megisszuk a kávénkat, és készítjük fel magunkat lelkileg a munkára. Az adott nap kihívásaira, a megerőltető tempóra, és arra hogy a maximumot kihozzuk saját magunkból. Ez egy rendszer, ami nap, mint nap, folyamatosan pörög az életünkben. Beülünk a kocsiba, elindulunk. Hogyan is vezetünk? Egy egységes szabályrendszer, a KRESSZ szerint. A hétköznapokat, az élet illemszabályai szerint próbáljuk meg élni.

Miért lenne más a munkahelyen? Ott is megvan a rendszer, melynek szabályait be kell tartanunk. Megvan a munkakezdés, illetve a munkavégzés ideje, ahogy az ebédidő szabályozása is. A munkahelyi balesetek elkerülése érdekében, a dolgozók egészségének megóvására is kidolgozott szabályrendszer van, az úgynevezett munkavédelmi szabályzat. Ezt sajnos sokan nem tartják fontosnak. Nem minden cégtulajdonos látja ennek jelentőségét, hajlamosak lennének elfelejtkezni róla, épp ezért jogilag is kötelezve vannak a cégek, hogy saját munkavédelmi szabályzatot alakítsanak ki. Talán általánosan elmondható, hogy a legtöbb dolgozónak a szabályzat ismertetése céljából tartott oktatás nyűg. Biztosan volt már szerencséd részt venni ilyen előadáson, ezért pontosan tudod, mire gondolok. De sajnos, az oktatások ellenére is,  rengeteg munkahelyi baleset történik. A legtöbb ilyen eset a figyelmetlenség miatt, vagy a helytelen eszközhasználat révén következik be.

Nem véletlen tehát, hogy a munkavédelmi szabályzat ezekre is kitér, a munkavállaló pedig köteles az benne foglaltakat maradéktalanul betartani. Ez a „munkahelyi KRESSZ” írásos formában tartalmazza az összes szabályt, ami megvédhet minket a későbbi kellemetlenségektől is. A legjobb tehát, ha szakemberre bízzuk ezen szabályzat kidolgozását. Ehhez cégvezetőként válaszd az Active Safety Kft csapatát, akik leveszik a válladról ezt a terhet. Profi csapat segít neked a munkavédelmi teendőkben, és mindent szem előtt tartva alkotják meg a munkavédelmi szabályzatot. Az Active Safety csapat által biztonságban érezheted magad és a beosztottjaidat is.

szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?